Storm, 18 januari 2018

Vandaag was er een storm. Met windvlagen van over de 130 km/u ging het goed tekeer. Ik zag het al aankomen en heb voor de gelegenheid een dagje vrij genomen om een en ander zelf te beleven en vast te leggen.

Schiphol

Eerst ben ik naar Schiphol gegaan. Vanaf de Spottersplaats waar ik altijd vandaan naar de vliegtuigen kijk was deze keer niks te zien. Deze baan werd overduidelijk niet gebruikt. Ik ben daarom verkast naar de spottersplaats bij de McDonalds. Dat bleek later de enige baan die nog open was te zijn. Het landen was ongeveer 1:3 wat succesvolle landingen betreft. Twee op de drie pogingen resulteerden in een doorstart. Er was ook een verslaggever aanwezig, maar ook zij hadden de grootste moeite te blijven staan en de camera enigszins stil te houden.

Ik heb een filmpje gemaakt van één van de landingen die ik heb gezien:

Ijmuiden

Vervolgens ben ik op weg gegaan naar Ijmuiden. Onderweg was het goed te merken dat het stormde, diverse vrachtwagens die op hun zijkant lagen en veel files en opstoppingen. In Ijmuiden aangekomen was ik blij verrast dat je buiten het zomerseizoen gewoon gratis kunt parkeren. Ik ben even het strand op gelopen, maar werd gezandstraald. Ik heb wel een paar foto’s kunnen maken voor zover dat mogelijk is met windkracht 10 (stilhouden is bijna niet te doen) en een klein filmpje:

De terugweg naar huis was verre van ideaal, er was ook aan die kant een vrachtwagen omgevallen en alles stond muurvast. Gelukkig heb ik een lieve vrouw die de kids van school kon halen. Ik ben uiteindelijk binnendoor terug gereden richting de A10 en van daaruit kon ik via de snelweg naar huis.

Wijk

In de wijk zie ik dat diverse bomen het niet hebben overleefd. Ook een aantal verkeersborden lagen aan de kant van de weg. Er is nog heel wat op te ruimen.

Foto’s

Scroll to Top