Onweer, 4 juni 2019

Er was code geel en voor sommige delen zelfs code oranje voorspeld door het KNMI. De weerkaarten zagen er dan ook gunstig uit wat betreft het onweer. Ik ben in eerste instantie richting de kust gereden omdat er vanuit Den Haag een front langs de kust in noordelijke richting trok. Uiteindelijk kon ik deze bui niet passeren, de regenval was zo waar dat niet veel harder dan 60 km/u mogelijk was.

Ik besloot daarom om het tweede front op te zoeken, een buienlijn die over Utrecht in Noord/Noord-oostelijke richting trok. Ik kwam dit front tegen rond Lelystad en heb het kunnen volgen tot Leeuwarden. Er waren veel CC (Cloud to Cloud) ontladingen, maar ook behoorlijk wat CG (Cloud to Ground), welke toch altijd weer het mooiste zijn.

Ik heb me zeer goed vermaakt. Het was wel laat, want ik was pas rond 01:30 thuis, maar dat moet een paar keer per jaar wel kunnen!

Filmpje

Scroll to Top