Hier vind je mijn ervaringen met extreem weer, zoals storm, ijsel en onweer.

Er was code geel en voor sommige delen zelfs code oranje voorspeld door het KNMI. De weerkaarten zagen er dan ook gunstig uit wat betreft het onweer. Ik ben in eerste instantie richting de kust gereden omdat er vanuit Den Haag een front langs de kust in noordelijke richting trok. Uiteindelijk kon...

Continue reading...

We zijn er even op uit geweest om te genieten van het weer. De harde wind levert altijd weer leuke plaatjes op bij de dijk. Ondanks de wind was het overigens prima weer!

Eindelijk was er weer eens onweer. Wel erg laat deze keer, maar voor een keer moet dat kunnen. Veel plezier!

Continue reading...

Vandaag was er een storm. Met windvlagen van over de 130 km/u ging het goed tekeer. Ik zag het al aankomen en heb voor de gelegenheid een dagje vrij genomen om een en ander zelf te beleven en vast te leggen.

Schiphol

Eerst ben ik naar Schiphol gegaan. Vanaf de Spottersplaats waar ik altijd vanda...

Continue reading...

Er was vandaag storm en dan is het altijd leuk om even naar buiten te gaan met de camera. Zo ook vandaag en er zaten - al zeg ik het zelf - een paar mooie plaatjes tussen. De schade viel overigens wel mee, we hebben maar een paar bomen aangetroffen in liggende positie.

Foto's

...

Continue reading...

Er werd onweer voorspeld en overdag had ik al wat gerommel in de verte gehoord. In de avond barstte het - tegen de verwachting in - helemaal los. Ik ben in eerste instantie rond Almere wezen kijken, daarna door naar Lelystad en uiteindelijk heb ik via Kampen het onweer gevolgd tot Meppel. Toen was h...

Continue reading...

Er was net een windhoos, een hele harde regenbui. Je kunt zien dat de omgeving daar niet echt op berekend is.