Hier vind je mijn / onze belevenissen

Het is lekker weer, het zonnetje is er zelfs bij gekomen en we hebben allemaal een fiets. Dat kan maar één ding betekenen, tijd om naar het park te gaan en lekker te spelen en te genieten!

Even lekker wandelen in het bos. Een beetje water vind ik niet erg, maar het werd echt steeds natter, met uiteindelijk modder op mijn broek tot gevolg. Gelukkig hebben we een wasmachine :-)

Ik hou van wandelen in de natuur, lekker met je blote voeten over het gras (of soms modder) en genieten van de vogels, de geur en de omgeving. We hebben deze keer het Wilgenbos eens nader bekeken. Het is vlak bij ons huis en ik was er tot voor kort nog nooit geweest.

...

Continue reading...

We hebben vrijwel altijd de kinderen om ons heen. Deze keer niet, ze zijn naar een feestje en blijven daar ook eten. Des te meer reden om lekker samen even te gaan wandelen. We zijn weer bij de Hurkende Man in Lelystad geweest, maar nu aan het einde van de dag, als het al lekker donker begint te wor...

Continue reading...

Er wordt hard gewerkt in de bossen rond Almere. Waarschijnlijk om een en ander weer gereed te krijgen voor de zomer, zodat we er allemaal weer van kunnen genieten.

Ondanks dat ik me ziek voel, ben ik toch even gaan wandelen. Dat is tenslotte over het algemeen wel goed voor de gezondheid om even te bewegen en buiten te zijn.

Een hele korte wandeling...

Als het geregend heeft, blijven veel mensen uit de buurt van het bos en de modder. Aan de andere kant, als je toch al gewend bent om op blote voeten te lopen, stroop je je broekspijpen wat verder omhoog en kun je heerlijk wandelen. Als alles nat is, ruikt het ook veel sterker.

...

Continue reading...

Even van de buitenlucht genieten...

Ondanks het feit dat niet iedereen zich heel erg lekker voelt, zijn we toch even naar buiten geweest om een frisse neus te halen. We hebben bij de sluis bij Ijmuiden gekeken, al was daar niet heel te beleven en daarna lekker gewandeld aan het strand. Zelfs even met de voetjes in het water geweest, a...

Continue reading...

Dan woon je in Almere, in de grote stad en dan kom je toch gewoon dit soort scenes tegen. Het is net een schilderij!

Even een klein stukje gereden en gekeken bij onderandere de sluis in Lelystad en bij het onderstation naast de Flevocentrale.

Met de nieuwe telescoop hebben we vanavond de maan even opgezocht. Ik kon er zelfs een foto van maken met mijn telefoon :-)

We hebben de "Hurkende man" bezocht in Lelystad. Er ligt een cache (Geocache) bij de voet en bovendien is het altijd leuk om even te wandelen en wat foto's te maken van een kunstwerk.

Deze kwam ik tegen onderweg.

Sneeuw

sneeuw

Veel is het niet, maar er ligt sneeuw in de tuin!

Zo kwam de zon vandaag naar boven...

Er waren vandaag wedstrijden bij Wedstrijdzwemmen en er zijn medailles gewonnen!

Vandaag moest er een heuse bankroof worden opgelost, gelukkig waren er veel vriendjes om te helpen op dit kinderfeestje!

Morgen zijn er twee jarig en de hele woonkamer is versierd!

Sneeuw

sneeuw

Het heeft gesneeuwd en dan moeten we natuurlijk buiten spelen in de sneeuw!

Toen kwamen we een traumahelicopter tegen...

Zwemmen

zwemmen

Vandaag waren we lekker zwemmen bij "De Koploper" in Lelystad. De mat is veelvuldig gebruikt en we hebben ons prima vermaakt. Onderweg naar huis konden we nog mooi de zon fotograferen.

Een groot zenderpark ten einde... (en onderweg naar huis nog even langs de sluis in Lelystad)

Even de uitnodiging voor het kinderfeestje in de bus stoppen...