Harde wind, we hebben even ervan genoten en wat foto's gemaakt. Je kon gewoon tegen de wind in leunen!

Ook in het nieuwe jaar kunnen we lekker wandelen!

Gelukkig nieuwjaar!

We hebben ons vermaakt. Cadeautjes uitgepakt die onder de kerstboom lagen, samen gespeeld en heerlijk gegeten.

Fijne kerst!

Er werd vandaag kerst gevierd op school. Eerst een kerstmarkt en de dag werd afgesloten met een kerstdiner.

Hij is er weer. Nadat er vorig jaar een alternatieve kerstboom was opgezet vanwege blikseminslag met als gevolg defecte lampjes, is nu de echte er weer. Met dank aan stichting Kerstboom, alle vrijwilligers en sponsoren die dit toch iedere keer weer mogelijk maken!

De 120 led lampen branden weer op de 327 meter hoge Gerbrandytoren in IJsselstein.

Tot 6 februari 2019 kun je de kerstboom bekijken

Als je gaat kijken en wellicht van dichtbij een foto wilt maken, kun je hier heen rijden met de auto.

Ik heb vanavond de Lichtroute NOP gereden, een route langs boerderijen en andere bezienswaardigheden die voor de gelegenheid (extra) verlicht zijn. Ook zijn sommige bedrijven open voor bezichtiging en was zelfs het Buma gemaal open.

Je kunt 14, 15 of 16 december weer genieten van deze route tu...

Continue reading...

De lampjes in de grote kerstboom in Ijsselstein branden weer...

Er wordt hard gewerkt aan de kerstboom...

Sinterklaas was op school!

Imar was met de Wedstrijdzwemmen groep naar een zwembad geweest in Joure om vrij te zwemmen. Hij was daar zo vol van dat we hebben besloten om er zelf ook maar een keer heen te gaan. Dat hebben we gedaan en het golfslagbad en de glijbanen en bubbelbad is zeker iets wat in de smaak valt. Imar was all...

Continue reading...

Het was koud, maar we hebben hard genoeg gezongen om Sinterklaas onze kant op te krijgen. Sinterklaas is gearriveerd in Almere Haven!

Het was superdruk en gezellig. Er was ook veel politie op de been, maar voor zover ik kon zien is het verder rustig gebleven.

Welkom Sinterklaas! Vanavond gaan we...

Continue reading...

Ik was vanmiddag wandelen en zo had het wel zin dat ik op blote voeten liep, want het was nogal nat en modderig. Dat maakte het niet minder leuk, het is niet koud en zonder schoenen is het geen enkel probleem.

Er was een disco in het buurtcentrum. Imar en Tialda hadden wel zin om te gaan en ze zagen er mooi uit. Imar wilde overigens niet zijn neptanden in, maar dat kan ik me wel voorstellen, echt lekker zit dat niet natuurlijk!

Mijn 'skinners' zijn binnen, dit zijn een soort sokken met een laagje rubber/plastic onderop. Je kunt ze buiten dragen en het voelt als sokken, maar gedraagd zich een beetje als schoenen. Ik moest het natuurlijk wel even testen, dus heb ik een rondje gewandeld in de wijk. Het bevalt eigenlijk best g...

Continue reading...

Nu we steeds vaker op blote voeten op pad gaan, is het wel fijn om trappers te hebben die niet zo'n pijn doen. De meeste trappers hebben namelijk scherpe randjes waar je schoenen wat meer grip op hebben. Op blote voeten doet dat zeer. Deze trappers worden door de barefoot community aangeraden en ik...

Continue reading...

Ik was vandaag wat verder weg met een stukje rijden. Bij de afsluitdijk :-)

Nemo

nemo museum

Vandaag waren we naar Nemo. Eerst naar het depot, dat zou vandaag namelijk open zijn en gratis te bezoeken. We hebben daar eerst een rondje gelopen, maar het viel een beetje tegen. Het was best wel klein en ook niet zo heel interessant, dus zijn we met de pont naar de overkant van het IJ gegaan om d...

Continue reading...

Er stonden vandaag lasers opgesteld bij Kaf, omdat er een tentoonsteling is over ruimte-afval. Het idee was dat de lasers stukjes afval aanwijzen dat om ons heen zweeft. Na het wedstrijdzwemmen ben ik er met Imar heen gereden. Het viel wel wat tegen eerlijk gezegd.

Gemaal Wortman in Lelystad kon bezocht worden op 8 september 2018, wij zijn geweest en hebben genoten van de rondleiding en het starten en laten draaien van 1 van de motoren.

Technische gegevens:

De pompinstallatie bestaat uit vier centrifugaalpompen. Bij normaal bedrijf is het pomptoerental cir...

Continue reading...