Oliebollenzwemmen, Triton, 2019

image

Het was weer tijd voor het Oliebollenzwemmen bij Triton. Dat is ieder jaar op de laatste "training" van het jaar. Imar en Tialda zitten allebei op wedstrijdzwemmen, dus ze mochten — ieder afzonderlijk — iemand meenemen. Imar koos direct voor Kyano, zijn vriendje waar hij regelmatig mee speelt. Tialda koos voor Freya, haar nicht.

Compilatiefilmpje

De onderdelen

Spulletjes opduiken

Er lagen allerlei spullen in en op het water. De bedoeling was zoveel mogelijk spulletjes op te duiken en terug te brengen naar het team. Ieder teamlid ging afzonderlijk het water in, net als bij een estafette, zodra de eerste het water uit gaat, springt de tweede erin en zo verder.

Schipper mag ik overvaren

Dit gebeurt in koppels. Iemand gaat op de mat zitten en de ander brengt die persoon met mat en al naar de overkant van het zwembad. Daar wordt er gewisseld voor de terugweg.

Waterpolo

Een spelletje waterpolo. Deze keer wel met een twist, want alleen de jongsten mochten scoren. Daarom raakte papa en mama en opa ook in de war wat de puntentelling betreft.

Pauze (oliebollen eten)

Lekker een glaasje limonade en twee halve oliebollen eten. Imar en Kyano begonnen hiermee, dus die hoefden nog niet uit te rusten, maar de dames konden mooi even uitrusten van de onderdelen daarvoor.

Waterpolo tegen elkaar

Het toeval wil dat zowel Tialda en Freya als Imar en Kyano tegelijk bij het onderdeel waterpolo terecht waren gekomen. Ze speelden dus tegen elkaar. Ze waren alle vier supersnel en actief met het spel bezig! Goed gedaan!

Prijzen

Elk onderdeel leverde punten op. Deze punten zijn bij elkaar opgeteld en leverden een totaalscore op. Het team van Tialda en Freya had de meeste punten, zij gingen naar huis met een medaille en een suikerstok. Imar en Kyano vielen niet in de prijzen, maar het gaat ook eigenlijk niet om de wedstrijd, maar om de gezelligheid en het plezier.

Foto's

Download alle foto's en filmpjes.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Tot volgend jaar!