Notion + Super = Beste CMS

image

Ik gebruik al een lange tijd Notion, een soort Evernote/OneNote met database functionaliteit ingebouwd. Via het Pillar-Pipeline-Vault systeem van August Bradley heb ik mijn takenlijst inclusief project management en uitgebreide mogelijkheden in Notion zitten dat me iedere dag helpt productief te zijn door te focussen op wat belangrijk is.

Ik had mijn website al eens in Notion opgebouwd en via de optie "Delen" deze als openbaar actief gezet. Ik had vervolgens mijn domein tinokremer.nl doorverwezen naar die pagina. Dat werkt echter niet helemaal super. In de zoekresultaten staat een verhaal over Notion en het is vrij traag. Daarnaast heb je vrijwel geen mogelijkheden om het uiterlijk nog iets aan te passen.

Via Super heb ik dat nu allemaal wel. Feitelijk is Super de webhosting. Het maakt gebruik van de publieke 'website pagina' in Notion als basis en maakt daar zelf een statische site van. Het geeft extra opties zoals eigen CSS en mijn chatwidget die rechtsonderaan staan, evenals Google Analytics. Ook is er de mogelijkheid om Pretty URL's te maken waardoor je niet meer vast zit aan de rare Notion URLs, maar gewoon een leesbare, bijvoorbeeld:

Notion heeft de mogelijkheid tot databases, waardoor ik mijn Blog als een database in heb gesteld. Nu kan ik daar een Status (Draft, Published, Archive) en een Type aan hangen waardoor:

  • Recente artikelen bovenaan staan
  • De laatste 2 wandelingen zichtbaar zijn
  • Korte berichten van de laatste week
  • Meningen van een maand

Dergelijke opties zijn wel mogelijk met bijvoorbeeld Wordpress, maar het is zo veel makkelijker. Bovendien ben ik toch altijd al de hele dag in Notion en gebruik ik ook Notion om gegevens te verzamelen en te verwerken voor bijvoorbeeld een blog artikel.

Bijkomend voordeel is dat het prima werkt op mijn telefoon en ik dus ook onderweg makkelijk even snel een blogje aan kan maken.

Meer weten

  • Super.So, je eigen website, snel, veilig en met extra opties op basis van een gedeelde Notion pagina
  • Volledige cursus voor het bouwen van het PPV systeem (takenlijst en veel meer) van August Bradley