Kromslootpark, wandelgebied dicht bij huis

💡

Het Kromslootpark is recent opgeknapt. Er zijn betere paden, het ziet er weer gezellig uit en je kunt er nu goed wandelen

Het Kromslootpark is een natuurgebied van circa 149 hectare in de gemeente Almere . Het gebied maakt deel uit van de stadsbossen van Almere. Het Kromslootpark vormt met het Beginbos en het Vroege Vogelbos een aaneengesloten groene zone tussen Almere Haven en Almere Stad. Ten westen van Almere Haven lag in de jaren zeventig een groot leeg gebied. Dit gebied werd bestemd tot een natuurgebied voor de bewoners van Almere. Het gebied wordt gekenmerkt door kreken, moerasgebieden, velden en bos. Er grazen Schotse hooglanders, schapen, Mangalitza-varkens en paarden. Door het Kromslootpark loopt het Blanchardpad, een fietspad en veel looppaden. Aan de bochtige kreken ontleend het park zijn naam. In het Kromslootpark staat tevens een kunstwerk — 'De Urn' — van Armando.

Wandelgebied

Het is nu lekker wandelgebied voor de 'gewone wandelaar'. Mensen die ervan houden om op een pad te blijven en met schoenen aan te wandelen. Persoonlijk zou wat mij betreft die irritante scherpe steentjes wel wat minder mogen zodat je er ook op blote voeten kunt wandelen, maar helaas is Staatsbosbeheer gek op dat grind.

Aan het begin van het park is een mooie parkeerplaats, waar je gratis kunt parkeren. Ik rij er vaak tussen de middag even heen voor een (korte) wandeling. Het is er wel altijd 'druk', ik kom iedere keer wel groepjes mensen tegen, zelfs nu in de corona tijd.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Mijn wandeling

image