Tijdens de meivakantie werk ik halve dagen. Zo ben ik in de middag vrij en kunnen we als gezin - of soms alleen - even genieten. De laatste dagen ben ik lekker aan het fietsen. Ondanks dat het zo warm is, is het fietsen heerlijk, al moet ik wel oppassen niet te lang in de zon te rijden.

Dag Afst...

Continue reading...

Het is nog maar net lekker weer en het water is nog koud, maar het strandseizoen is wat ons betreft weer begonnen. We hebben al een mooi zandkasteel gemaakt!

De kids wilden graag even naar Soest om daar in het zand te spelen. Ik wilde ook wel even wandelen, dus zijn we met z'n drieen even die kant op geweest. Het was heerlijk!

Het is lekker weer, het zonnetje is er zelfs bij gekomen en we hebben allemaal een fiets. Dat kan maar één ding betekenen, tijd om naar het park te gaan en lekker te spelen en te genieten!

Even lekker wandelen in het bos. Een beetje water vind ik niet erg, maar het werd echt steeds natter, met uiteindelijk modder op mijn broek tot gevolg. Gelukkig hebben we een wasmachine :-)

Ik hou van wandelen in de natuur, lekker met je blote voeten over het gras (of soms modder) en genieten van de vogels, de geur en de omgeving. We hebben deze keer het Wilgenbos eens nader bekeken. Het is vlak bij ons huis en ik was er tot voor kort nog nooit geweest.

...

Continue reading...

We hebben vrijwel altijd de kinderen om ons heen. Deze keer niet, ze zijn naar een feestje en blijven daar ook eten. Des te meer reden om lekker samen even te gaan wandelen. We zijn weer bij de Hurkende Man in Lelystad geweest, maar nu aan het einde van de dag, als het al lekker donker begint te wor...

Continue reading...

Er wordt hard gewerkt in de bossen rond Almere. Waarschijnlijk om een en ander weer gereed te krijgen voor de zomer, zodat we er allemaal weer van kunnen genieten.

Als het geregend heeft, blijven veel mensen uit de buurt van het bos en de modder. Aan de andere kant, als je toch al gewend bent om op blote voeten te lopen, stroop je je broekspijpen wat verder omhoog en kun je heerlijk wandelen. Als alles nat is, ruikt het ook veel sterker.

...

Continue reading...

Ondanks het feit dat niet iedereen zich heel erg lekker voelt, zijn we toch even naar buiten geweest om een frisse neus te halen. We hebben bij de sluis bij Ijmuiden gekeken, al was daar niet heel te beleven en daarna lekker gewandeld aan het strand. Zelfs even met de voetjes in het water geweest, a...

Continue reading...

Dan woon je in Almere, in de grote stad en dan kom je toch gewoon dit soort scenes tegen. Het is net een schilderij!

Met de nieuwe telescoop hebben we vanavond de maan even opgezocht. Ik kon er zelfs een foto van maken met mijn telefoon :-)

We hebben de "Hurkende man" bezocht in Lelystad. Er ligt een cache (Geocache) bij de voet en bovendien is het altijd leuk om even te wandelen en wat foto's te maken van een kunstwerk.

We zijn er even op uit geweest om te genieten van het weer. De harde wind levert altijd weer leuke plaatjes op bij de dijk. Ondanks de wind was het overigens prima weer!

Deze kwam ik tegen onderweg.

We hebben ons vermaakt. Cadeautjes uitgepakt die onder de kerstboom lagen, samen gespeeld en heerlijk gegeten.

Fijne kerst!

Hij is er weer. Nadat er vorig jaar een alternatieve kerstboom was opgezet vanwege blikseminslag met als gevolg defecte lampjes, is nu de echte er weer. Met dank aan stichting Kerstboom, alle vrijwilligers en sponsoren die dit toch iedere keer weer mogelijk maken!

De 120 led lampen branden weer op de 327 meter hoge Gerbrandytoren in IJsselstein.

Tot 6 februari 2019 kun je de kerstboom bekijken

Als je gaat kijken en wellicht van dichtbij een foto wilt maken, kun je hier heen rijden met de auto.

Ik heb vanavond de Lichtroute NOP gereden, een route langs boerderijen en andere bezienswaardigheden die voor de gelegenheid (extra) verlicht zijn. Ook zijn sommige bedrijven open voor bezichtiging en was zelfs het Buma gemaal open.

Je kunt 14, 15 of 16 december weer genieten van deze route tu...

Continue reading...

Het was koud, maar we hebben hard genoeg gezongen om Sinterklaas onze kant op te krijgen. Sinterklaas is gearriveerd in Almere Haven!

Het was superdruk en gezellig. Er was ook veel politie op de been, maar voor zover ik kon zien is het verder rustig gebleven.

Welkom Sinterklaas! Vanavond gaan we...

Continue reading...

Je kunt makkelijk parkeren op de parkeerplaats in Soest zuid. Van daaruit loop je zo de heide op. Het is voornamelijk zand omringd door bomen. Het is best groot, als je helemaal naar de andere kant loopt en weer terug ben je ruim een uur onderweg. Wij gaan er vaak wandelen. De kids vinden het zand...

Continue reading...