Social Media

Nu ik toch alweer een paar maanden social media-loos ben, geen Facebook, geen Twitter en geen Google+, heb ik tóch weer één social media account geopend. Eerst even een korte samenvatting;

Ergernissen

Al sinds ik een profiel op Facebook heb, erger ik me aan de reclames, het feit dat alles door elkaar en maar niet op “Meest recent” / chronologische volgorde wil blijven. Ook erger ik me aan like&win acties en andere rommel waar ik doorheen moet bladeren om te vinden waarvoor ik eigenlijk Facebook gebruik(te), namelijk op de hoogte blijven van hoe het met vrienden en familie gaat. Er is een tijd geweest dat ik erg voorstander was van social media, maar inmiddels heb ik mijn mening daarover toch fors bijgesteld.

Sinds de zomervakantie ben ik dan ook bezig geweest met mijn online identiteit. Ik heb de diverse social media profielen gedeactiveerd of in veel gevallen helemaal verwijderd. Ook heb ik mijn eigen site aangepakt en ben ik van Known naar Hugo gegaan.

Geen Facebook

Na het verlaten van Facebook heb ik gemerkt dat ik zo nu en dan minder op de hoogte ben van nieuwtjes. Zo had mijn zwager een nieuwe vriendin en vernam ik dat pas later dan anderen in de familie bijvoorbeeld. Ook kon iemand mij “niet vinden” en kwam deze uiteindelijk via een oud e-mailadres toch bij mij terecht met als eerste de vraag wat mijn facebook profiel is, omdat hij mij niet kon vinden.

Verder mis ik eigenlijk niets en erger ik me ook niet aan de rommel (op) Facebook.

Mijn dagboek app en website

Ik hou dagelijks een dagboek bij in Journey. Via deze app op mijn telefoon krijg ik ook herinneringen voorgeschoteld (op deze dag een jaar geleden bijvoorbeeld), net als via Timehop op Facebook. Ook heb ik mijn website waar ik filmpjes zoals laatst van de kerstbomenfik in Zeewolde plaats. Dit is een mooie combinatie, privé dagboek en openbare website waar publiekelijk toegankelijke informatie wordt gedeeld.

Wat ik nog mis

De afgelopen weken heb ik een plek gemist waar ik even snel iets kan roepen naar een beperkt publiek. Ik heb geprobeerd chatdiensten als Whatsapp te gebruiken, maar ik vind dat toch onprettig omdat mensen ook vaak notificaties op Whatsapp aan hebben staan en hetgeen ik stuur nou niet bepaald tijdkritisch is. Ik wil mensen niet uit hun concentratie halen. Veel van deze zaken zouden eigenlijk op mijn website kunnen, maar veel van dit soort dingen wil ik eigenlijk helemaal niet bewaren en een artikel op mijn website maken is simpelweg teveel werk voor een klein fotootje. Ik had daarvoor Camarilla gekozen en een aantal van jullie heeft dat ook geïnstalleerd, maar ik vond het toch te beperkt.

Ik ben dus terug naar een oude liefde….

Path

Op Path kan ik even snel iets delen zoals een gedachte (stukje tekst of een link) of een foto. Het kost nauwelijks tijd en op Path staat altijd alles op chronologische volgorde (nieuwste eerst). Bovendien kun je in Path zien of anderen je foto of tekstje hebben gezien waardoor je ook als men niet reageert of op like knoppen drukt, toch weet dat je niet in een lege ruimte aan het praten bent.

Als je het leuk vind om me op Path te volgen, kun je de app downloaden voor Android of iPhone. Je kunt natuurlijk ook gewoon op de website kijken.

Je kunt me dan toevoegen via https://path.com/profile/UlhuH (op je telefoon, dan kun je de Path App openen vanaf deze pagina) of zoeken op mijn gmail adres. Weet je dat niet, geef even een gil 🙂